Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Marieke Ebben helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'verdieping palliatieve zorg'

Lees hier meer over de module 'verdieping palliatieve zorg'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De complexiteit van de zorg neemt toe doordat mensen steeds ouder worden, langer thuis wonen en het schakelen met andere disciplines steeds belangrijker geworden is. Daarnaast is in de thuiszorg/hospice een toename van zorgvragers met psychiatrische problematiek. Hierdoor wordt binnen de verschillende branches (VVT, AGZ, GGZ en GHZ) expertise en een omslag in denken en doen van de zorgmedewerker noodzakelijk.

Deze module omvat een verdieping over het verlenen van palliatieve zorg aan zorgvragers. Je kan in de palliatieve zorg samenwerken met een integraal disciplinair team waar zorgvrager en naasten onderdeel van uitmaken. Je verdiept jezelf op het gebied van kennis en het toepassen van de kennis omtrent de meest voorkomende symptomen waaronder pijn, benauwdheid, vermoeidheid, etc. Daarnaast omvat de module een verdieping in kennis over en reflectie op ethische vraagstukken binnen de palliatieve zorg en communicatievaardigheden om met de zorgvrager in gesprek te gaan over de laatste levensfase

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikels, infografics, elearnings etc) aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

De bijeenkomsten worden gegeven in een periode van 20 weken. In week 1 tot en met 20 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. Tijdens de gehele module kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt via de digitale portal.

Deze module heeft een studiebelasting van 240 uur.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.

Dit keuzedeel sluit aan bij de opleidingen maatschappelijke zorg, MBO-verpleegkundige, Verzorgende IG, Maatschappelijke zorg.

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 1.500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden.

Inschrijven voor de opleiding kan via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.

Meer informatie

Heb je vragen over de module 'verdieping palliatieve zorg' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Neem contact op met de opleidingsmanager via 06-41 72 70 54 of via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.