Benieuwd naar de mogelijkheden?
Marjon van de Ven helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'samenwerken met informele zorgverlener'

Lees hier meer over de module 'samenwerken met informele zorgverlener'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De module 'samenwerken met informele zorgverleners' is voor iedereen die werkzaam is in de zorg en die kennis wil opdoen en gebruiken rondom samenwerken met informele zorgverleners.

In deze opleiding maak je kennis met de informele zorgverlener. Er wordt geleerd wat er met een mantelzorger of een vrijwilliger bedoeld wordt, wat is hun rol, zijn hun taken en verantwoordelijkheden en de meest voorkomende knelpunten.

De deelnemers maken kennis met succes- en faalfactoren van samenwerking, wat zijn de meest voorkomende spanningen en dilemma’s die professionals en informele zorgverleners in de samenwerking ervaren. Wanneer vraagt een informele zorgverlener om hulp, en hoe ga je om met vraagverlegenheden en vraagweerstand. Als laatste maak je kennis met de gesprekstechnieken die je kunt toepassen bij een boze, veeleisende, kritische of teleurgestelde informele zorgverlener met verschillende meningen.

De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:

  1. Mantelzorger in beeld
  2. Samenwerking
  3. Praktische en psychische drempels
  4. Gesprekstechnieken

Deze module heeft een doorlooptijd van 4 weken en een studiebelasting van 16 uur.

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikels, infografics, elearnings etc) aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

De module bestaat uit 2 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 4 weken. In week 1 tot en met 4 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. Tijdens de gehele module kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt, via de digitale portal.

De totale studiebelasting bedraagt in totaal 16 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.

Na afronding van deze module heb je gedegen kennis gekregen betreft roltheorie en roldynamiek, succes- en faalfactoren van samenwerking met informele zorgverleners. Je kunt het verschil benoemen tussen mantelzorgers en vrijwilligers en bent bekend met de veel voorkomende knelpunten, spanningen en dilemma’s, die professionals en informele zorgverleners in de samenwerking ervaren.

Na deze module kun je de keuze maken jezelf verder te ontwikkelen tot professional in de zorg.

Je kunt deze opleiding volgen in diverse plaatsen in Nederland. De opleiding kun je dagelijks starten.

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 1.500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden. Inschrijven voor de opleiding kan via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.

Meer informatie?

Heb je vragen over de module 'samenwerken met informele zorgverlener' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Neem contact op met de opleidingsmanager via 06-41 72 70 54 of via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl