Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Marieke Ebben helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'verdieping palliatieve zorg'

Lees hier meer over de module 'verdieping palliatieve zorg'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De complexiteit van de zorg neemt toe doordat mensen steeds ouder worden, langer thuis wonen en het schakelen met andere disciplines steeds belangrijker geworden is. Daarnaast is in de thuiszorg/hospice een toename van zorgvragers met psychiatrische problematiek. Hierdoor wordt binnen de verschillende branches (VVT, AGZ, GGZ en GHZ) expertise en een omslag in denken en doen van de zorgmedewerker noodzakelijk.

Deze module omvat een verdieping over het verlenen van palliatieve zorg aan zorgvragers. Je kan in de palliatieve zorg samenwerken met een integraal disciplinair team waar zorgvrager en naasten onderdeel van uitmaken. Je verdiept jezelf op het gebied van kennis en het toepassen van de kennis omtrent de meest voorkomende symptomen waaronder pijn, benauwdheid, vermoeidheid, etc. Daarnaast omvat de module een verdieping in kennis over en reflectie op ethische vraagstukken binnen de palliatieve zorg en communicatievaardigheden om met de zorgvrager in gesprek te gaan over de laatste levensfase.

Voor deze opleiding is het verplicht een erkende stage/leerwerkplaats te hebben.

  • Fase van palliatieve zorg
  • Kennis van meest voorkomende lichamelijke en psychische problemen in de palliatieve fasen
  • Ethische vraagstukken
  • Omgaan met diversiteit binnen de palliatieve zorg
  • Zingevingsproblematiek

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikels, infografics, elearnings etc) aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

De bijeenkomsten worden gegeven in een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 10 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. Tijdens de gehele module kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt via de digitale portal.

Deze module heeft een studiebelasting van 240 uur.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.

Dit keuzedeel sluit aan bij de opleidingen maatschappelijke zorg, MBO-verpleegkundige, Verzorgende IG, Maatschappelijke zorg.

Na afronding van deze module heb je gedegen inzicht gekregen in:

  • De verschillende fase van palliatieve zorg
  • Specialistische kennis van de meest voorkomende problemen in de palliatieve fasen
  • Heeft kennis van de sociale kaart van palliatieve zorg
  • Het bespreken van ethische vraagstukken met zorgvrager en naasten.

De lessen zijn online en zodra er een groep compleet is kan er gestart worden met de cursus.

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 1.500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden.

Vul hier het inschrijfformulier in voor organisaties

Vul hier het contactformulier in voor individuele deelnemers

Meer informatie

Heb je vragen over de module 'verdieping palliatieve zorg' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Vul het contactformulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op.