Benieuwd naar de mogelijkheden?
Marieke Ebben helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'samenwerken met informele zorgverlener'

Lees hier meer over de module 'samenwerken met informele zorgverlener'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De module 'samenwerken met informele zorgverleners' is voor iedereen die werkzaam is in de zorg en die kennis wil opdoen en gebruiken rondom samenwerken met informele zorgverleners.

Voor deze opleiding is het verplicht een erkende stage/leerwerkplaats te hebben.

De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:

  1. Mantelzorger in beeld
  2. Samenwerking
  3. Praktische en psychische drempels
  4. Gesprekstechnieken

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikels, infografics, elearnings etc) aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

De module bestaat uit 5 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 10 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. Tijdens de gehele module kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt, via de digitale portal.

De totale studiebelasting bedraagt in totaal 240 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend mbo keuzedeel certificaat.

Na afronding van deze module heb je gedegen kennis gekregen betreft roltheorie en roldynamiek, succes- en faalfactoren van samenwerking met informele zorgverleners. Je kunt het verschil benoemen tussen mantelzorgers en vrijwilligers en bent bekend met de veel voorkomende knelpunten, spanningen en dilemma’s, die professionals en informele zorgverleners in de samenwerking ervaren.

Deze module sluit aan bij de opleidingen maatschappelijke zorg, MBO-verpleegkundige, Sociaal werk, Verzorgende IG, Maatschappelijke zorg.

De lessen zijn online en zodra er een groep compleet is kan er gestart worden met de cursus.

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 1.500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden.

Vul hier het inschrijfformulier in voor organisaties

Vul hier het contactformulier in voor individuele deelnemers

Meer informatie?

Heb je vragen over de module 'samenwerken met informele zorgverlener' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Vul het contactformulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op.