Benieuwd naar de mogelijkheden?
Marieke Ebben helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'helpende+'

Lees hier meer over de module 'helpende+'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De kansen op de arbeidsmarkt zullen groter worden voor helpenden zorg en welzijn die de module 'helpende+' hebben afgerond. Zij zijn breder inzetbaar in de zorg, met zowel voordelen voor zichzelf (meer kansen op de arbeidsmarkt), als voor de werkgevers (tekorten kunnen makkelijker worden opgevuld). Ook voor doorstroom naar niveau 3 is het volgen van de module 'helpende+' relevant. De helpende leert een aantal onderdelen die ook bij niveau 3 aan de orde zijn. Bovendien kan de deelnemer alvast ‘ruiken aan’ een niveau 3 en wanneer dit een succeservaring oplevert, zal zij wellicht doorstromen.

Deze module is voor deelnemers die de opleiding Helpende niveau 2 hebben afgerond en nu een erkende werk- of stageplek hebben.

De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:

 1. Wet- en regelgeving
 2. kennis van ziektebeelden
 3. Soorten medicatie
 4. Het urinestelsel en wondzorg.
 5. De oncologische patiënt
 6. Palliatieve zorg

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikelen, infographics, e-learnings etc.) lesstof aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

De module bestaat uit 10 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 20 weken. In week 1 tot en met 20 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. Tijdens de gehele module kun je als je vragen hebt de docenten raadplegen via de digitale portal.

De totale studiebelasting bedraagt 240 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend mbo certificaat Keuzedeel 'Helpende +'.

Na afronding van deze module heb je de volgende uitgebreide kennis verworven:

 1. kennis over de wet- en regelgeving m.b.t. risicovolle handelingen;
 2. kennis over de meest voorkomende ziekenbeelden zoals COPD, diabetes, dementie, reuma, CVA, Parkinson, en het omgaan met deze ziektebeelden van cliënten;
 3. kennis over werking en bijwerkingen van veel voorkomende medicatie;
 4. kennis over anatomie van het urinewegstelsel en aandoeningen van het urinewegstelsel in relatie tot een verblijfskatheter, inclusief kennis over wondzorg;
 5. kennis over het (omgaan met) oncologie, chemotherapie en bestraling;
 6. kennis over het stervensproces en palliatieve zorg.

De bijeenkomsten zijn afwisselend online en klassikaal. Zodra er een groep compleet is kunnen we starten met de opleiding

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 1.500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden.

Vul hier het inschrijfformulier in voor organisaties

Vul hier het contactformulier in voor individuele deelnemers

Meer informatie?

Heb je vragen over de module 'helpende +' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Vul het contactformulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op.