Benieuwd naar de mogelijkheden?
Marieke Ebben helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'voeding en hospitality in Zorg en Welzijn'

Lees hier meer over de module 'voeding en hospitality in Zorg en Welzijn'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De module ‘voeding en hospitality in Zorg en Welzijn’ is zowel voor zij- en doorstromers als ter bevordering van duurzame inzetbaarheid. Je leert werken volgens procedures en richtlijnen, zoals de HACCP.

De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:

  1. Inventariseren van voedingswensen van de zorgvrager
  2. Informeren en adviseren van de zorgvrager m.b.t voeding

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikels, infografics, elearnings etc) aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

Deze module heeft een doorlooptijd van 4 weken en een studiebelasting van 16 uur.

De bijeenkomsten worden gegeven in een periode van 6 weken. Naast het werken in het digitale platform vinden er 3 online-lessen via MS Teams plaats. Deze lessen duren 3 uur en je past je opgedane kennis toe in casuïstiek en praktijksituaties.

Tijdens de gehele module kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt via de digitale portal.

De totale studiebelasting bedraagt in totaal 24 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.

Na afronding van deze module heb je gedegen inzicht gekregen in het uitserveren van maaltijden en dranken. Je ben in staat om in te spelen op de toestand van de zorgvrager (zoals bij afasie, dementie, delier). Je past gesprekstechnieken en adviesvaardigheden toe in relatie tot je werkzaamheden. En je werkt volgens procedures en richtlijnen, zoals de HACCP.

De lessen zijn online en zodra er een groep compleet is kan er gestart worden met de cursus

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden.

Vul hier het inschrijfformulier in voor organisaties

Vul hier het contactformulier in voor individuele deelnemers

Meer informatie?

Heb je vragen over de module 'voeding en hospitality in de Zorg en Welzijn' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Vul het contactformulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op.