Communiceren in de zorg
De module 'communiceren in de zorg' is gericht op de beginnend beroepsbeoefenaar die kennis wil krijgen met professioneel en authentiek communiceren, waarbij het belang van de cliënt centraal staat. De module is zowel voor zij- en doorstromers als ter bevordering van duurzame inzetbaarheid.
De communicatie met zorgvragers die zich verbaal of non-verbaal niet goed kunnen uiten is complex en vraagt bijzondere aandacht. Na deze module kan je communiceren ‘op maat’, met een groot inlevingsvermogen en op een open en respectvolle manier, met de zorgvrager en het sociale netwerk.
Informatie over Nederland leert door
Informatie over onze incompanytrajecten
Informatie over de module 'communiceren in de zorg'
Lees hier meer over de module 'communiceren in de zorg'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!
De module 'communiceren in de zorg' is voor iedereen die kennis in effectieve communicatie opdoen én gebruiken. Bijvoorbeeld als je
werkzaam bent in de zorg of in de zorg aan de slag wil. Daarnaast is de cursus interessant voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van communiceren in de zorg.
De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:
- De basis van communicatie
- Communicatieprobleem
- Effectief communiceren
- Feedback
Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikels, infografics, elearnings etc) aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken
De bijeenkomsten worden gegeven in een periode van 6 weken. Naast het werken in het digitale platform vinden er 3 online-lessen via MS Teams plaats. Deze lessen duren 3 uur en je past je opgedane kennis toe in casuïstiek en praktijksituaties.
Tijdens de gehele module kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt via de digitale portal.
De totale studiebelasting bedraagt in totaal 24 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.
Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.
Na afronding van deze module heb je inzicht gekregen in het effectief communiceren.
Na deze module kun je de keuze maken jezelf verder te ontwikkelen tot professional in de zorg.
De lessen zijn online en zodra er een groep compleet is kan er gestart worden met de cursus
De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden.
Vul hier het inschrijfformulier in voor organisaties
Vul hier het contactformulier in voor individuele deelnemers
Meer informatie?
Heb je vragen over de module 'communiceren in de zorg' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Vul het contactformulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op.