Gezondheidszorg

Waarom werken in de zorg? Natuurlijk, omdat je als zorgverlener het verschil kunt maken in iemands leven. Er wordt ook wel eens gezegd dat werken in de zorg een roeping is. Maar wat als je daar pas op latere leeftijd achter komt? Of gewoonweg, omdat je in de jongvolwassenen leven een ander keuze hebt gemaakt op de arbeidsmarkt met de daarbij behorende opleiding?

Ontwikkelen en opleiden in de zorg

De vraag naar personeel in de zorg groeit nog steeds. Bijscholing of omscholing draagt essentieel bij, aan het verminderen van de schaarste. De overheid pakt het personeelstekort op grote schaal aan en dat verandert voorlopig niet. Gelukkig. Dat maakt bijscholen of omscholen ook voor jou en je medewerkers makkelijker. Het juiste scholingstraject, waarbij de focus op de kwaliteit van je medewerkers en jouw organisatie ligt, is daar onlosmakelijk mee verbonden.

Ziekteverzuim neemt af
Blijft langer bij dezelfde werkgever
Het werkgeluk neemt toe
Kreeg een betere arbeidspositie door de opleiding
Ziekteverzuim neemt af
Blijft langer bij dezelfde werkgever
Het werkgeluk neemt toe
Kreeg een betere arbeidspositie door de opleiding

Opleiden en ontwikkelen binnen Gezondheidszorg

Rivor Volwassenenonderwijs is anders. Zo bieden wij bijvoorbeeld met een derde leerweg flexibele en effectieve leermethoden om nog beter in te kunnen spelen op de scholingsbehoeften van werkenden en werkzoekenden en hun werkgevers. De scholingstrajecten zijn doorgaans relatief kort. Vaak maatwerk. Een traject stemmen wij specifiek af op de individuele leerbehoeften en op de opleidingseisen van de werknemer en werkgever. Samen bepalen we wat het opleidingstraject wordt. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen leerroute en heeft niet persé een vooropleiding nodig.

Praktijk en theorie worden op elkaar afgestemd waardoor de deelnemer er direct profijt van heeft op de werkvloer. De motivatie verandert daardoor vrijwel direct op een positieve manier. Ook de verschillende opleidingsvormen spelen daarin een belangrijke rol, van podcast tot online learning platform. Iedere deelnemer krijgt intensieve persoonlijke begeleiding van professionals afkomstig uit de zorg.

Nadat een opleidingstraject succesvol is afgerond, krijgt de deelnemer een officieel erkend opleidingsbewijs. Afhankelijk van het leertraject is dat een praktijkverklaring, een Mbo-certificaat (deel van een Mbo-opleiding) of een Mbo-diploma van een volledige opleiding. Leren is echt voor iedereen!

Heb je vragen? Wij helpen je verder

Voor elke sector staat een projectmanager klaar die al je vragen kan beantwoorden.

Alles wat je leert, kan je gelijk in de praktijk toepassen

Als Verpleegkundige kan je aan de slag in verschillende werkvelden van de verpleging en verzorging. Omscholen of bijscholen doe je bij ons intern bij jouw (nieuwe) werkgever of op één van onze schoollocaties.

Tijdens het opleidingstraject tot Verpleegkundige krijg je bijvoorbeeld lessen over anatomie, fysiologie en het verlenen van (basis)zorg. Ook leer je het coördineren van zorg en het opstellen van een zorgplan. Alles wat je leert, is natuurlijk afhankelijk van het niveau en de richting van je opleiding.

Je krijgt tijdens het opleidingstraject toegang tot het social learning platform dat specifiek wordt ingericht voor de organisatie waar je werkt en voor jou. Op het platform wordt lesstof in de vorm van  online content aangeboden zoals trainingen, theorie, video’s en podcasts. Het social learning platform vormt de basis voor jouw opleidingstraject waar je van én met elkaar leert.

Heb je vragen? Wij helpen je verder

Voor elke sector staat een projectmanager klaar die al je vragen kan beantwoorden.

Onze partners

Nicolette Dijkhuis

Coördinator Gezondheidszorg en Welzijn