Benieuwd naar de mogelijkheden?
Marieke Ebben helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'welkom in de Zorg!'

Lees hier meer over de module 'welkom in de Zorg!'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

Werken in de ouderenzorg betekent dat je zeer intensief contact hebt met mensen. Doordat je hen helpt met de verzorging of bij lichamelijke klachten, bouw je snel een vertrouwensband op. Het is dankbaar werk, maar niet iedereen kan het. Je moet zelfstandig kunnen werken, mensen onder alle omstandigheden willen helpen en vooral beschikken over een portie geduld.

Bij een baan in de ouderenzorg stel je het belang van je cliënt voorop. Je biedt een luisterend oor en je komt tegemoet aan zijn of haar wensen. Maar je houdt natuurlijk ook voor ogen wat het beste voor hen is. Je geeft de juiste zorg waardoor mensen een zo goed mogelijke kwaliteit van leven houden.

De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:

  1. Wie zijn de doelgroepen in de zorg?
  2. Veilig en Hygiënisch
  3. Begeleiden en Wassen
  4. Begeleiden bij de mondverzorging
  5. Begeleiden bij toiletgang
  6. Wil je werken in de ouderenzorg?

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikelen, infographics, e-learnings etc.) lesstof aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken

De bijeenkomsten worden gegeven in een periode van 6 weken. Naast het werken in het digitale platform vinden er 3 online-lessen via MS Teams plaats. Deze lessen duren 3 uur en je past je opgedane kennis toe in casuïstiek en praktijksituaties.

Tijdens de gehele module kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt via de digitale portal.

De totale studiebelasting bedraagt in totaal 24 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.

Je hebt na afronding van deze cursus voldoende voorkennis om door te gaan met ‘welkom in de zorg 2’ (over mobiliteit, uiterlijke verzorging en oefenen van vaardigheden) en de opleiding ‘Assisteren in de Zorg’.

De lessen zijn online en zodra er een groep compleet is kan er gestart worden met de cursus

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden.

Vul hier het inschrijfformulier in voor organisaties

Vul hier het contactformulier in voor individuele deelnemers

Meer informatie?

Heb je vragen over de module 'welkom in de zorg' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Vul het contactformulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op.