Benieuwd naar de mogelijkheden?
Marjon van de Ven helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'helpende+ deel 1'

Lees hier meer over de module 'helpende+ deel 1'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De module 'helpende+ deel 1’ is voor iedereen die breder inzetbaar wil zijn in de zorg. Bijvoorbeeld als je reeds werkzaam bent in de zorg of in de zorg aan de slag wil. Daarnaast is de cursus interessant voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg die hun kennis willen uitbreiden.

De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:

 1. Wet- en regelgeving
 2. kennis van ziektebeelden
 3. Soorten medicatie
 4. Het urinestelsel en wondzorg.
 5. De oncologische patiënt
 6. Palliatieve zorg

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikelen, infographics, e-learnings etc.) lesstof aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

De module bestaat uit 3 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 6 weken. In week 1 tot en met 6 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. Tijdens de gehele module kun je als je vragen hebt de docenten raadplegen via de digitale portal.

De totale studiebelasting bedraagt 24 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.

Na afronding van deze module heb je de volgende uitgebreide kennis verworven:

 1. kennis over de wet- en regelgeving m.b.t. risicovolle handelingen;
 2. kennis over de meest voorkomende ziekenbeelden zoals COPD, diabetes, dementie, reuma, CVA, Parkinson, en het omgaan met deze ziektebeelden van cliënten;
 3. kennis over werking en bijwerkingen van veel voorkomende medicatie;
 4. kennis over anatomie van het urinewegstelsel en aandoeningen van het urinewegstelsel in relatie tot een verblijfskatheter, inclusief kennis over wondzorg;
 5. kennis over het (omgaan met) oncologie, chemotherapie en bestraling;
 6. kennis over het stervensproces en palliatieve zorg.

Je kunt deze opleiding volgen in diverse plaatsen in Nederland. De opleiding kun je dagelijks starten.

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 1.500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden. Inschrijven voor de opleiding kan via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.

Meer informatie?

Heb je vragen over de module 'helpende + deel 1' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Neem dan contact op met de opleidingsmanager via 06-41 72 70 54 of via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl