Benieuwd naar de mogelijkheden?
Marieke Ebben helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'aanbieden van activiteiten in de zorg'

Lees hier meer over de module 'aanbieden van activiteiten in de zorg'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De module ‘aanbieden van activiteiten in de zorg’ is voor iedereen die inzetbaar wil zijn in de zorg. Bijvoorbeeld voor mensen die reeds werkzaam zijn in de zorg of in de zorg aan de slag willen. Daarnaast is de cursus interessant voor mantelzorgers en voor vrijwilligers in de zorg die hun kennis willen uitbreiden.

De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:

  1. Het belang van activiteiten
  2. Doelen bij activiteiten
  3. Soorten activiteiten
  4. Activiteiten plannen

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikels, infografics, elearnings etc) aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

De module bestaat uit 2 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 4 weken. In week 1 tot en met 4 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. Tijdens de gehele module kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt via de digitale portal.

De totale studiebelasting bedraagt in totaal 16 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.

Na afronding van deze module heb je de volgende uitgebreide kennis verworven:

  1. bewust van het belang van activiteiten voor zingeving en structuur aan de dag.
  2. inzicht in hoe je met activiteiten aan doelen kunt werken, waarbij je uitgaat van de mogelijkheden van een zorgvrager.
  3. keuze maken uit activiteiten die aansluiten bij de doelen, interesses en mogelijkheden van de zorgvrager.
  4. een plan schrijven voor een activiteit met een zorgvrager.

Je kunt deze opleiding volgen in diverse plaatsen in Nederland. De opleiding kun je dagelijks starten.

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 1.500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden. Inschrijven voor de opleiding kan via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.

Meer informatie?

Heb je vragen over de module 'aanbieden van activiteiten in de zorg' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Neem dan contact op met de opleidingsmanager via 06-41 72 70 54 of via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.