Benieuwd naar de mogelijkheden?
Marieke Ebben helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'wet- en regelgeving medicatie'

Lees hier meer over de module ' wet- en regelgeving medicatie'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De module ‘wet- en regelgeving medicatie’ is voor iedereen die medische kennis wil opdoen én gebruiken. Bijvoorbeeld voor als je werkzaam bent in de administratieve sector en/of als je in de zorg aan de slag wil. Daarnaast is de cursus interessant voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van wet- en regelgeving in de zorg, het menselijk lichaam en ziekte.

De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:

  1. Wet- en regelgeving
  2. Recepten
  3. Indicatie, werking en bijwerking
  4. Soorten medicatie
  5. Medicatiegroepen
  6. Toedieningswijzen

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikelen, infographics, e-learnings etc.) aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met de overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

De module bestaat uit 3 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 6 weken. In week 1 tot en met 6 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. Tijdens de gehele module kun je als je vragen hebt de docenten raadplegen via de digitale portal.

De totale studiebelasting bedraagt 24 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.

Na afronding van deze module heb je gedegen inzicht gekregen in wet- en regelgeving (oorzaak-gevolg-consequenties) m.b.t. medicatie toedienen, indicatie, werking en bijwerkingen, medicatiegroepen en toedieningsvormen. Je weet wat relevante wet- en regelgeving is m.b.t medicatie toedienen en je beschikt over basiskennis van medicijnen. Je hebt voldoende voorkennis om door te gaan met de cursus ‘Toedienen Medicatie’.

Je kunt deze opleiding volgen in diverse plaatsen in Nederland. De opleiding kun je dagelijks starten. .

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 1.500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden. Inschrijven voor de opleiding kan via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.

Meer informatie?

Heb je vragen over de module 'wet- en regelgeving medicatie' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Neem contact op met de opleidingsmanager via 06-41 72 70 54 of via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.