Hoe ziet de vervolgcursus Glas in Lood eruit?

Hieronder vind je relevante informatie over de vervolgcursus Glas in Lood.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor glaszetters en hobbyisten die het maken en/of herstellen van glas in lood willen leren. Een rijk gevulde cursus met veel ruimte voor eigen werk. Heb je een passie voor glas in lood en wil je een mooi glas-in-loodraam leren maken? Dan is deze cursus voor jou een must!

Duur
6 dinsdagavonden van 18.30 - 21.30 uur.

Doel
Na afloop van deze cursus ben je in staat om een eenvoudig glas-in-loodraam met rechte, schuine en gebogen lijnen te maken. Na de vervolgcursus kun je doorstromen naar de gevorderdencursus.

Gemiddelde groepsgrootte
Groepen bestaan gemiddeld uit 6 deelnemers. De opleiding start bij voldoende aanmeldingen (indien nodig worden de diverse Glas in Lood cursussen met elkaar gecombineerd).

Start
Een cursus bestaat uit 6 dinsdagavonden van 18.30 - 21.30 uur. Start 9 januari t/m 13 februari. Neem contact op met de docent voor de eerstvolgende mogelijkheid.

Kosten
€295 exclusief BTW

Locatie
Poppenbouwing, Geldermalsen

Tijdens deze vervolgcursus glas in lood ga je verder met hetgeen je geleerd hebt in de basiscursus. Je leert de glas in lood technieken:

  • Knippen van papiersjablonen.
  • Glassnijden / zagen in gebogen en schuine vormen.
  • Gebogen en schuine glasvormen in het lood plaatsen.

Je maakt één glas-in-loodraam van circa 380 x 500 mm, die je mee naar huis kunt nemen.

Deze cursus kan gevolgd worden door cursisten die de basiscursus Glas in lood hebben afgerond.

Na afronding van de cursus met voldoende resultaat ontvang je een certificaat.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden voor een Glas in Lood cursus doe je door contact op te nemen met docent Janine Kuiper via 06 24463233 of een mail te sturen naar mintglasinlood@gmail.com. Je ontvangt dan een inschrijfformulier voor de definitieve inschrijving.

Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen voor vragen of meer informatie.

Je krijgt bij het ontwerpen van jouw eigen glas-in-loodraam advies van de docent. Een aantal voorbeelden ter inspiratie: