Hoe ziet de basiscursus Glas in Lood eruit?

Hieronder vindt u relevante informatie over de basiscursus Glas in Lood.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor glaszetters en hobbyisten die het maken en/of herstellen van glas in lood willen leren. Een rijk gevulde cursus met veel ruimte voor eigen werk. Heeft u een passie voor glas in lood en wilt u een mooi glas-in-loodraam leren maken? Dan is deze cursus voor u een must!

Duur
6 dinsdagavonden van 18.30 - 21.30 uur.

Doel
Na afloop van deze cursus bent u in staat om een eenvoudig glas-in-loodraam met rechte lijnen te maken. Na de basiscursus kunt u doorstromen naar de vervolgcursus.

Gemiddelde groepsgrootte
Groepen bestaan gemiddeld uit 6 deelnemers. De opleiding start bij voldoende aanmeldingen (indien nodig worden de diverse Glas in Lood cursussen met elkaar gecombineerd).

Kosten
Cursusgeld: €235,-
Leermiddelen: Deze cursus wordt aangeboden inclusief materiaal en gereedschap. Hiervoor worden geen extra kosten gerekend.

Start
Medio september en medio februari

Locatie
Poppenbouwing, Geldermalsen.

De technieken die u in deze basiscursus leert, zijn:

  • Het opspannen van een tekening op het glas in lood werkbord.
  • Het inkleuren en nummeren van de tekening.
  • Het op maat snijden van de verschillende kleuren glas.
  • Het bijslijpen van het gesneden glas.
  • Het strekken en snijden van loodprofiel.
  • Het glas in het lood plaatsen.
  • Het strijken van het loodprofiel.
  • Het solderen en het eventueel kitten van het glas-in-loodraam.
  • Het patineren, verouderen van lood.

De eerste cursusavond bestaat uit het maken van een klein oefenwerkstuk met acht ruitjes. Voor deze opdracht wordt een tekening verstrekt. Na dit oefenwerkstuk maakt u een glas-in-loodraam van circa 380 x 500 mm, welke u mee naar huis kunt nemen.

Er zijn geen specifieke toelatingseisen om deel te nemen aan deze cursus.

Na afronding van de cursus met voldoende resultaat ontvangt u een certificaat.

U kunt voor jouw eigen glas-in-loodraam kiezen uit verschillende voorbeeldtekeningen. Hieronder ziet u voorbeelden van het type raam dat u kunt maken tijdens deze cursus.

Glas in Lood Basis voorbeelden

Meer informatie en aanmelden

U kunt u aanmelden voor een Glas in Lood cursus door contact op te nemen met docent Jan Kuiper via 06 19921257 of een mail te sturen naar jankuiper@rocrivor.nl. Hiervoor is het belangrijk dat u uw voor-en achternaam en mobiele nummer toestuurt. Jan Kuiper neemt dan contact met u op om nog specifieke vragen te stellen voor de cursus. Daarnaast zal hij u informeren over de definitieve cursus data.