De reis in de gezondheidszorg is voor iedereen uniek. Voor Mathilde (17 jaar) is deze reis pas net begonnen, maar ze weet zeker dat ze de juiste keuze heeft gemaakt. Ze volgde haar passie voor zorg en welzijn, en startte de opleiding Verpleegkunde aan ROC Rivor. Ze deelt haar eerste indrukken van de studie, hoe ze haar weg vond naar verpleegkunde en wat haar dromen voor de toekomst zijn.

Mathildes studiekeuze
Op de middelbare school vond Mathilde biologie al leuk. "Ik wist nog niet precies wat ik later wilde worden. Maar het sprak me aan dat de opleiding verpleegkunde erg breed is", vertelt ze. “Daarmee kun je echt heel veel kanten op.” Hoe ze uiteindelijk haar definitieve studiekeuze maakte? Net als veel anderen ging Mathilde naar open dagen om de juiste studie te vinden. In de omgeving van Tiel kon ze veel zien en leren, en uiteindelijk ging ze voor ROC Rivor. "De open dagen hielpen me echt met kiezen," zegt ze. Want met eigen ogen zien hoe het werkveld en de opleiding er uit zien is altijd handig.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Mathilde zorg student selfie

De eerste indrukken van de studie
Mathilde zit nog maar kort op haar opleiding Verpleegkunde, maar is nu al enthousiast. Vooral vakken als anatomie, fysiologie en pathologie vindt ze interessant. "Het is zo tof om te leren hoe het menselijk lichaam werkt," zegt ze. En hoewel ze nog niet stage heeft gelopen voor haar huidige studie, heeft Mathilde wél een andere ervaring in het zorgvak: "Op de middelbare school liep ik stage bij een zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat vond ik erg leuk en interessant."

Blik op de toekomst
Misschien wil Mathilde later haar zorgachtergrond combineren met werken met kinderen. "Ik vind kinderen echt leuk", vertelt ze. Ze denkt dat haar studie haar goed voorbereidt op een baan in zorg en welzijn. Ook weet ze zeker dat het een goede basis is voor de toekomst, welke kant ze ook opgaat. Mathilde's advies? Als je denkt aan een zorgstudie, ga dan naar open dagen. Stel veel vragen en zoek ook online. Ze zegt: "In de zorg kun je veel kanten op. Er is voor iedereen wel een passende studie in zorg en welzijn te vinden."

Kom ook zorgen dan!
Zin om jouw talenten in te zetten in zorg en welzijn, net als Mathilde dat doet? Ontdek nu welke studie bij jou past en kom ook zorgen dan!