Informatie- en communicatietechnologie
Applicatieontwikkelaar

OPLEIDINGSSPECIFICATIES

Leerweg: BOL
Niveau: Niveau 4
Duur: 3 jaar

KOSTEN

Leermiddelen: € 250,- (indicatie)
Applicatieontwikkelaar


Let op: deze opleiding start pas in schooljaar 2018-2019. Eerst mogelijke startdatum is augustus 2018.

Heb jij wel eens een game gemaakt of een website gebouwd? Heb jij een geweldig idee voor een app? Heb jij wel eens gekeken of een website veilig is? Wil jij leren hoe je software en applicaties bouwt? Bij ROC Rivor kun je in drie jaar de opleiding tot applicatieontwikkelaar volgen!

Wat houdt je beroep in?

Als applicatieontwikkelaar maak je games, applicaties en websites. Je schrijft het ontwerp volgens de wensen en ideeën van de opdrachtgever. Je zorgt dat jouw software is geoptimaliseerd en gedocumenteerd. Ook test je jouw software en ben je verantwoordelijk voor een goede en veilige werking. Je bent actief betrokken bij het opleveren aan de opdrachtgever. Als applicatieontwikkelaar werk je in teams met professionals uit verschillende vakgebieden. Jouw vakgebied is altijd in beweging en daagt je uit om nieuwe ontwikkelingen te blijven volgen. Als applicatieontwikkelaar ben je dus bezig met de toekomst!

Je opleiding in het kort

Praktijkervaring is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Daarom werk je aan echte projecten binnen en buiten school en loop je twee keer een half jaar stage.

Je leert de wensen van een klant vast te stellen en deze te vertalen naar een functioneel- en technisch ontwerp. Op basis van het ontwerp programmeer je de software in een actuele taal, bijvoorbeeld javascript, php of c#. Je blijft de behoeften van de klant scherp in de gaten houden en zo nodig pas je het ontwerp aan. Je leert jouw software te presenteren aan de opdrachtgever. Theorie- en praktijklessen en echte praktijkervaring leggen de basis voor jou als applicatieontwikkelaar. Je opleiding duurt drie jaar.

Wat heb je in je mars?

Je bent klantgericht, analytisch, creatief en flexibel. Je kunt zelfstandig en in teams werken. Je hebt interesse in Media en ICT en volgt actuele ontwikkelingen op deze gebieden. Ook ben je communicatief en een doorzetter. Je gaat voor kwaliteit en kunt goed omgaan met tijdsdruk.

Na je diploma

Je kunt direct aan de slag of jezelf nog verder ontwikkelen op het hbo. Welke keus je ook maakt, de kans op een uitdagende baan is groot.

Toelatingsvoorwaarden

• diploma vmbo theoretische of gemengde leerweg;
• overgangsbewijs naar havo of vwo 4.

Bijzonderheden

Laptop
Voor deze opleiding dien je te beschikken over een laptop (meer informatie).

sluiten