Academie
voor ambacht en technologie

Onze Academie biedt je mooie kansen: heel gericht een echt ambacht leren of juist met brede technologie aan de slag gaan en dan eventueel doorstromen naar het hbo. Het gaat om jouw talenten en ambities.

Academie voor ambacht en technologie

Leren door te doen

Studenten die timmerman, metselaar, schilder, monteur, lasser of autotechnicus willen worden, kunnen bij ons heel praktisch leren en doen. Onze ambachtelijke opleidingen verzorgen we samen met opleidingsbedrijven uit de branche. Die bedrijven vragen om echte vakmensen die al tijdens hun opleiding kunnen werken. De praktijk, het echte werk… daar gaat het om. Onze docenten helpen je hierbij optimaal: ze komen zelf allemaal uit de beroepspraktijk.
 

Goede aansluiting op werk

Wij kennen een unieke aanpak: onze Academie stelt de praktijklessen centraal. Je bent telkens bezig met een project dat je helemaal zelf kunt afronden. Loop je bij de uitvoering van een opdracht tegen een probleem aan? Dan krijg je op dat moment de theorie om het probleem op te lossen. Deze aanpak spreekt onze studenten aan én is succesvol. Bij ons kun je erop rekenen dat je opleiding goed aansluit op je werk en dat biedt je mooie toekomstperspectieven.
 

Hoger niveau

Wil je op een hoger niveau leren en werken? Ook dan kun je uitstekend bij de Academie voor Ambacht en Technologie terecht. Bedrijven vragen om mensen die kunnen plannen en organiseren, die technisch inzicht hebben en goed kunnen communiceren. Mensen die volop in de wereld staan, met oog voor de praktijk. Die misschien zelf niet direct denken aan bijvoorbeeld een combinatie van techniek met zorg of groen en water.
 

Richting HBO

Wil jij na het MBO doorstromen naar het HBO? Dan bieden wij je een uniek opleidingsprogramma. Je begint techniekbreed op niveau 4 met elementen uit onder andere de bouw, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Later tijdens de opleiding kies je dan voor een specifieke richting, zoals Uitvoerder bouw. Van daaruit stroom je ook snel door naar het HBO. Onze Academie onderhoudt hiervoor nauwe contacten met de HBO-instellingen.

Een mooi ambacht leren of over grenzen heen kijken en de verbinding maken… de Academie voor Ambacht en Technologie biedt je op een persoonlijk niveau de kansen en ondersteuning die jij nodig hebt om je ambities waar te maken.
 

Samenwerkingen

Bij de techniekopleidingen van ROC Rivor wordt in veel gevallen gewerkt met samenwerkingsverbanden. Dit zijn opleidingsbedrijven welke zijn opgericht door werkgevers. Enkele voorbeelden zijn OBM (metaal), Bouwmensen (bouw), InstallatieWerk Midden (elektro- en installatietechniek) en Schildersvakopleiding Geldermalsen (schilderen, glas, industrie).

Voor de BBL-opleidingen kunnen studenten in dienst treden van een samenwerkingsverband/werkgever. Deze plaatst de student uit bij één van de bij hun aangesloten leerbedrijven. ROC en samenwerkingsverbanden bieden gezamelijk scholing aan waarbij (beroepsgericht leren) theorie en praktijk geïntegreerd wordt aangeboden. Op het ROC krijgt de student theorie en kan men met medestudenten en docenten ervaringen uitwisselen.

sluiten