Keuzedelen bij Ondernemerschap en Dienstverlening

Rocrivor.nl - Themapagina's - Keuzedelen bij Ondernemerschap en Dienstverlening


Behalve de modules voor het verplichte onderwijsprogramma van een opleiding, kun je ook kiezen hoe je een deel van je opleiding invult. Dit noemen we keuzedelen. Deze keuzedelen zijn landelijk vastgesteld en verbeteren je kansen op de arbeidsmarkt of dragen bij aan een betere doorstroom naar een vervolgopleiding. Je kunt kiezen uit de keuzedelen die gekoppeld zijn aan het dossier van je opleiding en die worden aangeboden bij ROC Rivor.

Keuzedelen hebben een studiebelasting van 240 uur of een veelvoud daarvan. Voor een driejarige opleiding niveau 4 moet je voor 720 uur aan keuzedelen kiezen. Elk keuzedeel wordt afgesloten met een examen, het behaalde resultaat staat op je cijferlijst bij je diploma. Elke student bij de Academie Ondernemerschap en Dienstverlening doet het keuzedeel Ondernemend gedrag. Daarnaast kun je kiezen uit drie thema’s waarbinnen er een logische samenhang is van keuzedelen. Dit noemen we een keuzeleerlijn. In sommige leerlijnen zijn er nog keuzes mogelijk binnen de leerlijn. Dit is afhankelijk van welke opleiding je volgt.

Ondernemerschap

Een eigen zaak starten? Of werken als zzp-er? Is dit iets voor jou? Wat moet je allemaal kunnen om succesvol te zijn als ondernemer? Een vaste baan voor het leven lijkt steeds minder vaak de standaard en een ondernemende houding en vaardigheden worden door bedrijven zeer belangrijk gevonden. We werken samen met ondernemers uit de regio in een module waar doen en ervaren net zo belangrijk is als kennis. Het keuzedeel ondernemerschap geeft je een goede start voor een ondernemende carrière.

Internationalisering

De wereld is niet meer zo groot als vroeger. Door internet, toerisme, internationale samenwerking en wereldhandel kom je beroepsmatig snel in contact met culturen die je niet eigen zijn. Hierin is de juiste attitude, kennis en ervaring nodig om succesvol te zijn. Daarnaast kun je binnen de leerlijn extra taalniveaus behalen voor Engels en Duits. Het bedrijfsleven zit te wachten op jonge mensen die makkelijk kunnen functioneren in een internationale omgeving.

Vakverdieping en doorstroom

Deze leerlijn bevat diverse modules waarbij je vaardigheden en kennis opdoet om je nog verder te verdiepen binnen je vakgebied. Denk hier bij aan innovatie en ICT-vaardigheden of specifieke vakverdieping. Het pakket verschilt per opleidingsrichting. Binnen deze leerlijn zijn er ook modules waarbij je extra aandacht besteedt om succesvol door te stromen naar een hoger niveau.

sluiten