Begeleiding studenten

Welke begeleiding kun je bij ROC Rivor verwachten?

Welke begeleiding kun je bij ROC Rivor verwachten?


Bij ROC Rivor sta jij als student centraal. Tijdens de opleiding word je begeleid door docenten en een studieloopbaanbegeleider. Dat noemen wij de basisbegeleiding. Heb je daarnaast meer hulp nodig? Dan kun je extra begeleiding krijgen via het Loopbaancentrum.

ROC Rivor is een kleine mbo-instelling en dat heeft voor studenten voordelen. Naar verhouding zijn de klassen klein en daardoor kennen de docenten je vaak persoonlijk. We streven ernaar dat je zoveel mogelijk de begeleiding krijgt, die bij jou past. Bij docenten kun je terecht met vragen over de lesstof. Je studieloopbaanbegeleider is er voor de overige vragen en bij (studie)problemen. Daarnaast kun je ook in gesprek gaan met een vertrouwenspersoon.

Extra begeleiding

Af en toe heb je als student extra hulp nodig. Je studieloopbaanbegeleider bespreekt dit dan met de trajectbegeleider. Als het nodig is, verwijst hij of zij je door naar coaches van het Loopbaancentrum of externe instanties. Meestal zijn een paar persoonlijke gesprekken genoeg, maar soms heb je voor langere tijd hulp of een training nodig. Het Loopbaancentrum biedt bijvoorbeeld ondersteuning bij:

  • Plannen en organiseren
  • Dyslexie / dyscalculie
  • Faalangstreductie (training)
  • Weerbaarheid (training)
  • Persoonlijke problemen

De keuze van je opleiding

Het maken van een goede opleiding- en beroepskeuze is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het kan dan ook voorkomen dat je tijdens je opleiding gaat twijfelen aan je keuze. Het is dan belangrijk om te kijken waar je twijfels vandaan komen en waarom de opleiding wel of niet bij je past. Het Loopbaancentrum kan je hierbij helpen, zodat je weer snel je studie kunt hervatten of zo nodig van opleiding kunt wisselen.

Studeren met een beperking

Heb je een beperking of chronische ziekte? Geef dat dan bij aanmelding voor een opleiding aan. ROC Rivor kan je namelijk passend onderwijs bieden. In een verlengde intake bespreken we samen met jou welke extra begeleiding je nodig hebt tijdens je studie. We houden rekening met jouw mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de opleiding bij je past.

De soort begeleiding wordt vervolgens vastgelegd in een ondersteuningsarrangement dat aan je onderwijsovereenkomst wordt toegevoegd. Voor vragen over de diverse begeleidingsactiviteiten op school kun je contact opnemen met het Loopbaancentrum.

Contactgegevens

Loopbaancentrum
studieloopbaanadvies@rocrivor.nl
0344-656264

sluiten