Docent ROC Rivor één van de beste leraren!

Docent ROC Rivor één van de beste leraren!

13-07-2018

Hilco van de Kraats, docent Mediavormgeving bij ROC Rivor in Tiel, is één van de beste leraren van het mbo. Aldus de landelijke verkiezing Leraar van het Jaar mbo. Hij staat in de top 10 van de landelijke Verkiezing Leraar van het Jaar 2018 mbo. Collega’s, studenten en vrienden hebben Hilco hiervoor aangemeld.

Eerste lichting MBO2 Dienstverlening studeert af!

Eerste lichting MBO2 Dienstverlening studeert af!

09-07-2018

Afgelopen week ontvingen 35 studenten van de opleiding MBO2 Dienstverlening hun diploma. Na de zomer zullen nóg 5 studenten deze opleiding afronden. Een bijzonder moment omdat het de eerste lichting afgestudeerden is, van deze unieke opleiding, die in 2016 startte. Binnen MBO2 Dienstverlening worden studenten niet alleen binnen één van de negen dienstverlenende beroepen opgeleid, maar krijgen ze ook modules van aangrenzende beroepen. Hierdoor kunnen ze binnen bedrijven en instellingen veel breder ingezet worden, iets waar werkgevers al jaren om vragen.

 

START MOVING interesseert jong én oud voor de logistiek

START MOVING interesseert jong én oud voor de logistiek

21-06-2018

De logistiek is volop in ontwikkeling. Vele technische snufjes worden ingezet om pakketjes van A naar B te brengen. Toch is er een schreeuwend tekort aan logistieke toppers. Om te laten hoe leuk logistiek is, werd zaterdag 2 juni door Logistieke Hotspot Rivierenland, waar ROC Rivor deel van uitmaakt, hét logistiekevent START MOVING georganiseerd. Honderden bezoekers kwamen langs om te zien wat het vakgebied allemaal te bieden heeft.

Intensieve samenwerking in de techniek essentieel

Intensieve samenwerking in de techniek essentieel

14-06-2018

De vraag op de arbeidsmarkt naar goed geschoolde technische vakmensen is groot. Zo groot, dat studenten soms al tijdens hun opleiding een baan krijgen aangeboden. Bovendien gaan de ontwikkelingen in de techniek razendsnel. Hoe zorg je als school dat je studenten klaarstoomt voor hun toekomst in de techniek? Frans van Woesik van ROC Rivor en Folkert Potze van ROC Nijmegen delen hun visie op samenwerking in de techniek in het blad ‘Het Ondernemersbelang’.

19 metaalstudenten van Gilde Vakcollege geëxamineerd bij ROC Rivor

19 metaalstudenten van Gilde Vakcollege geëxamineerd bij ROC Rivor

13-06-2018

De metaalstudenten waren afgelopen dagen druk in de weer met hun examenopdrachten. Onder de examenkandidaten zaten 19 studenten van Gilde Vakcollege Techniek. Zij kregen les op het technisch Vakcollege in Gorinchem, maar werden nu bij het ROC in Tiel geëxamineerd. Metaal snijden, zagen, slijpen en lassen. Het was stil in het praktijklokaal want er werd hard gewerkt.

sluiten